OGLASIO SE PETKOVIĆ: Cilj Kurtija da otvaranjem mosta dovede do novih tenzija
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug/Tara Radovanović

On je tako reagovao na to što je odbornica Kurtijevog Samoopredeljenja Aida Ferati uvrstila na sednicu Skupštine opštine Kosovska Mitrovica otvaranje mosta na Ibru, koji deli severni i južni deo grada i koji je, rekao je Petković, važan bezbednosni bedem za Srbe na KiM.

"Okupacioni gaulajter Aljbin Kurti danas je nedvosmisleno pokazao da želi i sanja rat i da čitav sever Kosova i Metohije uvede u sukobe. Za to koristi svoje nelegitimne i lažne predstavnike i odbornike na severu Kosova i Metohije. Za ovu odluku glasalo je 11 odbornika iz Prištine, dok je jedan bio uzdržan i jedan odbornik protiv", rekao je Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije. Prema njegovim rečima, otvaranje mosta na Ibru deo je dijaloga Beograda i Prištine, a ne lokalnih Kurtijevih "nelegalnih gaulajtera".

On je dodao da je o tom poslednjem "ratnohuškačkom potezu" Kurtija odmah obavestio sve međunarodne predstavnike, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka.

"Očekujemo da smire i zauzdaju Kurtija koji sve čini da pobegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština i uništi dijalog u Briselu 2. maja. Nema napretka ni normalizacije odnosa dok god Kurti povlači ovakve jednostrane poteze kojima ceo sever KiM hoće da uvede u ratno stanje i na zapadu je da takve poteze Prištine spreče", rekao je Petković.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading