ŠIPTARSKO LUDILO Pokrenuli sajt za bojkot robe iz Srbije!
Foto: Printscreen/Alo

Na sajtu dominira poziv na „Bojkot proizvoda Srbije. Bojkot barkoda 860“, budući da je 860 broj na bar kodu srpskih proizvoda. Uz to stoji i fotografija koja asocira na 1999. godinu.

- Svaki proizvod uvezen iz Srbije pretvara se u investiciju za nabavku naoružanja srpske vojske! Bojkotujte proizvode Srbije! Bojkotujte 860 bar kod! Prestanite da finansirate srpsku vojsku - poruka je ovog sajta, na kojem se poziva na bojkot mnogih proizvoda iz Srbije, preneo je sajt Kosovo onlajn.

Uz ovaj poziv, nabrojani su i različiti podaci, kako se „zaboravljena istorija ne bi ponovila“ - o broju ubijenih i nestalih na Kosovu, uz navode da je 40 odsto svih naseljenih kuća na Kosovu teško oštećeno ili uništeno, a 848.000 ljudi proterano iz svojih domova.

Na ovoj veb stranici navodi se da je sajt napravljen „samo da podigne svest o važnosti nekupovine srpskih proizvoda i nije kreiran da promoviše ili podstiče nasilje na bilo koji način”.

Na Kosovu već dugo traje kampanja za bojkot robe proizvedene iz Srbije, a nedavno je objavljen bizaran spot u kojem su se u ambalažama srpskih proizvoda umesto slatkiša nalazili meci, što je simbolično imalo istu poruku, da se „kupovinom srpskih proizvoda finansira srpska vojska”.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading