ALBANCI SE NAOŠTILI NA KURTIJA! Aljbin pokušava da se izvadi na Srbe!
Foto: Printscreen/Printscreen

"Važno je za sve one koji žele da se angažuju u politici na opštinskom nivou u četiri opštine na severu, one koji žele da politički zastupaju interese građana, u ovom slučaju srpske manjine, da iskoriste poslednje sate i da se prijave za učešće na aprilskim izborima 23. aprila", rekao je Kurti.

On je, takođe, pozvao Srbe da se prijave za ulazak u prištinske institucije.

"Nisam pozivao na njihovo vraćanje u institucije, ali sam više puta pozivao da se prijave svi koji su zainteresovani, ne samo za politiku, već i za javne službe, poput policije, zdravstva, prosvete i tako dalje", rekao je Kurti i dodao da "svi Srbi imaju pravo na to".

On je, međutim, napomenuo da ne može "onome ko je bacio uniformu Republike Kosovo, ni onome koji je posle ostavke dobio orden u Beogradu" da kaže da se vrati u prištinske institucije.

Pored toga, Kurti tvrdi da, prema informacijama koje ima od prištinskog ministarstva unutrašnjih poslova, "u ovim momentima sve je veća zainteresovanost Srba za učešće u kosovskim institucijama", čak i za, kako je rekao, "zamenu tablica".

Predstavnici Srpske liste su u utorak, na sastanku sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom, ponovili da neće izaći na izbore koji su zakazani za 23. april sve dok se ne ispune zahtevi zbog kojih su napustili prištinske institucije, odnosno dok se ne formira Zajednica srpskih opština i dok se ne povuku specijalne jedinice policije sa severa Kosova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading