PAMTIMO KAO DA SE JUČE DOGODILO Rakić: Srpski narod na KiM i posle 19 godina proživaljava pogrom
Srpska lista

"Pogrom na način da se i dalje puca na našu decu, na naše sunarodnike, vrši se pritisak na Srbe, povratnička mesta su i dalje zabranjena za povratnike, zastrašuje se i maltretira svako ko imalo misli srpski, a sve to bez adekvatnih ili nikakvih kazni za učinjena nedela", rekao je Rakić.

On je istakao da Srbi na Kosovu i Metohiji i danas žive život pun nesigurnosti. "Svaki novi dan je nova zebnja i strah da li će još nešto loše da se desi. Nikada nismo i nećemo zaboraviti spaljene srpske svetinje, ubijanja, povređene i prognane, spaljivanja naših vekovnih ognjišta. I pored svega, zarad budućnosti novih generacija pružili smo ruku pomirenja, ali ta ruka i dalje stoji u vazduhu", kazao je Rakić.

Rakić je nakon služenja parastosa stradalima i polaganja cveća kod spomenika "Istina" u severnom delu Kosovske Mitrovice rekao da će srpski narod spaljeno, oskrnavljeno i porušeno obnoviti i da nikada neće odustati od namere da na ovim prostorima ostane i opstane, jer ga na to obavezuju svi izgubljeni životi na Kosovu i Metohiji od 1999. godine pa do danas.

"I ako je prošlo 19 godina, pamtimo kao da se juče dogodilo. U samo dva dana spaljeno je 35 crkava i manastira, proterano 4.000 Srba, stradalo 19 i povređeno više od hiljadu ljudi, spaljeno više od 950 kuća, etnički očišćeno šest gradova i devet sela. Zbog toga ponavljam da samo istinom, pravdom i vođeni činjenicom da se pogrom Srba više nikada ne sme dogoditi, možemo doći do međusobnog pomirenja i suživota", naglasio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading