KURTI STVORIO PAKAO NA BALKANU Pitanje je dokle će srpski narod moći da trpi
Foto: EPA/Alo ilustracija

- Nije lako živeti i biti Srbin na Kosovu i Metohiji. Više brojimo dane kada nema incidenata - naglasio je on za TV Pink.

Todić je, u vezi slučaja prebijanja mladića od strane pripadnika specijalne jedinice tzv. kosovske policije, rekao da je situacija napeta, teška i mučna.

Udaraju tamo gde najviše boli, a to su deca, rekao je on.

- Pitanje je dokle će srpski narod moći da trpi. Razgovarao sam sa roditeljima dva prebijena mladića i video sam očaj, bes i patnju. Ovo samo jedan u nizu incidenata koji se desio. Na Badnje veče je i krv prolivena. Ne tako davno imali smo pucanje u leđa na Bistričkom mostu. Bojim se da u nekom trenutku situacija ne pukne - objasnio je Todić.

Ukazao je da već godinu i po dana postoji prava militarizacija na severu Kosova i Metohije, izradnjom baza specijalnih jedinica policije, uspostavljanje punkta na Bistričkoj reci.

- Imamo svakodnevno šikaniranje. Specijalne jedinice ovde vrše rutinske kontrole, patroliraju po selima sa dugim cevima. Razumem da imaju nameru da se izbore protiv kriminalaca i krijumčarenja. Svi mi smo u službi da suzbijemo kriminal. Ali to ne možete koristeći svakodnevno borbena vozila na kojima se nalaze teški mitraljezi na terenu. Na taj način samo šikanirate i vršite represiju. Sa dugim cevima uperene u ljude vrše kontrolu - preneo je on.

Todić je kazao da je krajnji trenutak da se stane na put ponašanju neodgovornih ljudi u Prištini i tzv. kosovskoj policiji.

- Pitanje je da ne dođemo u situaciju da neko ne uzme pravdu u svoje ruke i proba da zaštiti porodicu sam na neki način koji može da nas odvede u nekom smeru koji nije potreban nikom - upozorio je on.

Todić je rekao da Priština otima srpsku imovinu za izgradnju vojno-policijskih baza.

Rekao je da niko od stanovnika Leposavića nije tražio pojačano prisustvo specijalnih jedinica, jer na teritoriji opštine postoji jedina baza u kojoj je smešten Kfor.

- Izgradnja baza za specijalnu jedinicu nema nikakve veze sa sprečavanjem kriumčarenja robe, već samo sa zastrašivanjem srpskog naroda, a usmereno je protiv teritorije gde postoji srpsko jedinstvo - konstatovao je Todić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubiša

09.03.2023 11:25

Pa to će se desiti kad-tad. Samo to treba i ovaj naš svemogući da shvati, ili mu je cilj da bude mir dok je on na vlasti, a posle...