ŠIPTARI PRETE VAŠINGTONU! "Nikada to nećemo dati Srbima, razumete li!"
Foto: Printscreen

Konjufca je upozorio i na proteste, izražavajući spremnost da i sam učestvuje u njima i dodao da bez premijera tzv. Kosova, ZSO ne može da se formira.

- Nije u pitanju da li će se ZSO formirati sa ili bez Aljbina Kurtija, ali bez premijera Kosova ona se ne može formirati, rekao je Konjufca na T7.

Dodao je da ako premijer i predsednica tzv. Kosova ne prihvate ZSO ona se nikada neće formirati.

- Ako premijer promeni stav, mada mislim da to nije izvodljivo, uvek će neko da organizuje narod da ga zaustavi - dodao je.

Konjufca je čak rekao da je spreman da napusti funkciju i izađe na ulicu da zaustavi stvaranje ZSO sa izvršnim ovlašćenjima.

- Ako ne budem na ovoj funkciji, na putu sam da to zaustavim. Molim vas da zaštitite interes Kosova - izjavio je on.

Dodaje da Srbija na Kosovu i Metohiji traži teritorijalnu autonomiju kroz Zajednicu srpskih opština i da tzv. Kosovo nikada neće dozvoliti Srbiji da uradi tako nešto, jer je po njemu to nije moguće.

- Stav Srbije je teritorijalna autonomija na Kosovu. Nikada joj to nećemo dati. To nije moguće, razumete li? Nemoguće je pronaći oblik takve Zajednice, već imamo zajednicu kosovskih opština - rekao je Konjufca.

Istakao je da do ZSO zasnovanog na pregovorima Beograda i Prištine nikada neće doći, jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne prihvata Zajednicu bez izvršnih ovlašćenja.

- ZSO kao oblik pregovora Srbije i Kosova nikada neće biti postignuta. Vučić ne prihvata ZSO bez izvršnih ovlašćenja, dok Kosovo ne prihvata ZSO sa izvršnim ovlašćenjima - rekao je Konjufca.

Konjufca dodaje da tzv. Kosovo ima međunarodne garancije da se na Kosovu ne može uspostaviti ZSO sa izvršnim ovlašćenjima.

- Ali oni kažu idite razgovarajte sa Vučićem - rekao je on.

Komentari (0)

Loading