'SLAĐAN JE NEVIN' Porodica i prijatelji traže da se brani sa slobode(VIDEO)
Foto: Printscreen/Kosovo online

Okupljeni zahtevaju oslobođenje Trajkovića, koji je lošeg zdravstvenog stanja, iz pritvora, kako bi se branio sa slobode.

Članovi porodice nose tranparent, "Moj otac je nevin" kao i transprente na albanskom jeziku.

Trajkovićeva supruga Suzana Trajković, kazala je danas da se porodica okupila ispred Specijalnog tuilaštva kako bi pružila podršku njenom mužu koji je nevin, i da zahtevaju da on bude oslobođen i prebačnen na lečenje u Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici.

"Apelujem na prištinske pravosudne organe da se Slađanu omogući da se brani sa slobode. On je 11 dana bio bez terapije, tek su ga prošle srede vodili na pregled u bolnicu u Prištini. Znam da je procedura da se zatvorenici vode sa lancima oko ruku i nogu, ali nije mi jasno da čovek kojui ima ranu na tabanu, da mu se ne omogući da se liftom popne do drugog sprata već da ide pešaka. Apleujem na organizacije za ljudska prava da nam izađu susret, takođe apelujem jer danas dolazi i Lajčak, da vidi šta se radi srpskom narodu", kazala je Trajković.

Trajković je dodala da niko od svedoka, kako Srbi, tako ni Albanci ne smeju da dođu, da pruže podršku njenom suprugu.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. Tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading