ZSO NIJE BILO ČIJI HIR! Srpska lista reagovala povodom sramne laži Aljbina Kurtija
Foto: Alo!

Na sastanku o formiranju ZSO, njenim nadležnostima, funkcionisanju i izazovima predstavnici Srpske liste jasno su naglasili da se formiranje ZSO mora sprovesti onako kako je dogovoreno u Briselu 2013. i 2015. godine te da je Upravljački tim jedini nadležan za izradu Statuta, a ne bilo ko drugi.

"Posebno je podvučeno da je potrebno da Zajednica ima izvršna ovlašćenja, odnosno baš onako kako je dogovoreno u Briselu u toku pregovora Beograda i Prištine, te da je njeno uspostavljanje obaveza koja se ne sme izbegavati jer je ona potrebna da bude krovna institucija srpskog naroda koja će štititi pojedinačna i kolektivna prava našeg naroda", navodi se u saopštenju SL nakon sastanka u Ambasadi SAD.

Na sastanku su predstavnici političkih partija Srba i nevladinog sektora ponovili stav o potrebi formiranja ZSO, čime je, kako je naveli, "još jednom potvrđeno da je to zahtev srpskog naroda sa Kosova i Metohije, ali i više nego jasno predočeno je da Aljbin Kurti govori neistinu kad kaže da Srbi ne žele Zajednicu srpskih opština".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading