AMERIKANCI ISPALILI KURTIJA! Lažni premijer nije pozvan na sastanak o ZSO!
Foto: EPA/EPA

Sastanak je inicirao ambasador SAD Džefri Hovenijer. Ambasada je pre nedelju dana saopštila da saziva sastanak sa eksponentima iz političke sfere na Kosovu, liderima i predstavnicima civilnog društva na kojem će se razgovarati o "važnoj stvari", odnosno o osnivanju ZSO.

Iako neće biti prisutni lideri tri opozicione stranke, izabrali su predstavnike koje će poslati na sastanak.

Portparol Demokratske partije tzv. Kosova Faton Abdulahu potvrdio je da Memlji Krasnići neće moći da prisustvuje, jer će biti u poseti SAD, ali da će delegirati visokog predstavnika stranke.

S obzirom da i predsednik Alijanse za budućnost tzv. Kosova Ramuš Haradinaj trenutno boravi u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, predstavnika će izabrati Alijansa za budućnost Kosova.

Demokratski savez Kosova je saopštio da će na sastanku o ZSO učestvovati predstavnik partijskih struktura.

Učešće je potvrdio Kabinet premijera Aljbina Kurtija, predsednice Vjose Osmani i predesnika Skupštine Gljauka Konjufce.

Aljbin Kurti neće biti deo ovog sastanka.

"Ja nisam pozvan na taj sastanak, ali oni koji su pozvani neka odu na taj sastanak i razgovaraju o tome", rekao je on prošle nedelje.

Portparol Vlade Perparim Krieziu naveo je da je šef kabineta premijera Ljuan Daljipi pozvan od strane ambasade da razgovara o ZSO.

Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić najavio je da će prisustvovati sastanku.

Savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar u autorskom tekstu za Kohu još jednom su istakli neophodnost formiranja Zajednice opština sa srpskom većinom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading