NIKO IH NIJE PRIZNAO! Kuknjava iz Prištine: Nemamo strategiju
EPA/VALDRIN XHEMAJ

„Nismo primetili da sadašnja kosovska diplomatija ima jasnu strategiju za povećanje broja priznanja. Za Kosovo je veoma važno priznanje od pet zemalja članica Evropske unije“, kaže Murtezaj za Radio Kosovo.

Murtezaj ističe da je za nova priznanja potrebna posebna strategija i svakodnevna i mudra komunikacija sa svim ovim državama i drugim državama, koje mogu da utiču na njih da priznaju nezavisnost tzv. Kosova.

PETKOVIĆ: Vuk Jeremić napravio najviše štete nacionalnim interesima na KiM, sada trgovci srpskim organima drže slovo! - Alo.rs

Profesor međunarodnog prava Afrim Hoti takođe kaže da je obezbeđivanje priznanja prilično izazovno. 

„U spoljnoj službi imamo nedostatak kapaciteta i nedostatak akcija i kao rezultat imamo ovu stagnaciju. Iako želim da verujem da je najveći problem u pogledu priznavanja vezan za pitanje nenapretka u dijalogu Kosovo-Srbija. To je dovelo do toga da pojedine zemlje zacementiraju svoje pozicije i čekaju epilog razgovora, kako bi potom mogle da donesu relevantne odluke“, kaže Hoti.

Profesori Hoti i Murtezaj ocenjuju da bi pitanje priznanja trebalo da bude prioritet broj jedan Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kiklop

03.01.2023 08:47

Nemate vi ništa,ni istoriju,ni strategiju,a ni budućnost.Nemate ni zemlju,zato otimate Srbsku.Imate smrdljivu Ameriku,koja neće još dugo,a ni vi.