TERORISTA KONAČNO PRIZNAO Kosovo je Srbija! Kurti izazvao neopisiv gnev u lažnoj državi!
Foto: Printscreen

Međutim, prilikom predstavljanja ovog projekta, kako prenosi portal Demokracia "dogodio se veliki skandal jer je na mapi Kosovo predstavljeno kao deo Srbije", prenosi Demokracija.

Kako se navodi u tekstu "severoistočna granica sa Srbijom prikazana je isprekidanom linijom, dok su  ostali delovi granice Kosova sa zemljama poput Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore imaju kontinuiranu liniju".

Ovu mapu lažna Vlada Kosova je poslala svim medijima kao najavu aktivnosti premijera Kurtija.

"Ova železnička veza će rezultirati poboljšanjem železničkog kapaciteta, kako za putnike tako i za robu, i značajnim poboljšanjem vremena putovanja. Prevozićemo više, ići ćemo brže. Vozovi će na ovoj pruzi saobraćati brzinom od 80 do 120 kilometara na sat. Jednako važno, ova veza će raditi sa smanjenim emisijama gasova staklene bašte i ugljen-dioksida. Inače, železnički saobraćaj je dobro poznat kao zeleni transport", rekao je Kurti prilikom predstavljanja ovog projekta.

Kako se navodi na kraju teksta "istu kartu je potom objavio i Pokret Samoopredeljenje, ali pokušavajući da ispravi grešku svog lidera na mapi koju je objavio ovaj politički subjekt, granice tzv. Kosova su i državne granice sa Srbijom".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
SERBIA JE SVINSKA NACIA

19.12.2022 23:34

Svih treba da se ubia