"DOBILI SMO UVERENJE ESKOBARA!" Brnabić poslala jasnu poruku Briselu!
Foto: Printscreen/RTS

Kako je rekla, Beograd je od američkog izaslanika Gabrijela Eskobara dobio sva uverevanja da će oni to učiniti u najkraćem mogućem roku.  

"Srbe sa KiM Brisel i Vašington nažalost čuju samo kada su na barikadama. A ni tada ne baš dobro. Srbi su na barikadama jer traže osnovna ljudska prava, ništa više od toga. Srbi na KiM su napustili institucije jer su tražili da se nakon deset godina poštuje Briselski sporazum. Na kraju krajeva, u tim institucijama su zahvaljujući Briselskom sporazumu. Kada Kurti kaže da za njega ne postoji Briselski sporazum, onda ne znam u čemu je problem da Srbi nisu u institucijama", rekla je Brnabić.

Navela je i da je duboko razočarana poimanjem ljudskih prava koje postoji u Briselu, Vašingtonu, Londonu...    

"Vučić je u svakodnevnom kontaktu sa Srbima na KiM i ja mogu da razumem da je njima dosta svega i da nemaju nikakvo poverenje u predstavnike međunarodne zajednice. Oni samo žele da se sprovede sporazum iz 2013. godine. Srbi su na barikadama da bi branili i štitili Briselski sporazum i da bi podsetili Brisel na njega", rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije je podsetila da je Aljbin Kurti rekao da ne postoji Briselski sporazum usred Berlina i da na to niko nije reagovao.

Ona je navela da se plaši eskalacije, ali je poručila i da će Srbija učiniti sve da sačuva mir. 

Upitana kakve su procene bezbednosne situacije, Brnabić je rekla da je situacija dovedena na ivicu sukoba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading