Petković: Albanci pravnim nasiljem zauzeli odbornička mesta koja pripadaju Srbima
Tanjug/Strahinja Aćimović

''Danas su Albanci pravnim nasiljem i jednostranim potezima zauzeli odbornička mesta koja pripadaju Srbima u srpskoj opštini Kosovska Mitrovica iako za njih niko nije glasao i nemaju nikakvu većinu, ni podršku srpskog naroda, kazao je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je rekao i da na taj način Kurti pokušava da stvori čistu monoetničku albansku opštinu na severu KiM i dodaje da je upravo to ogledalo navodne demokratije i takozvane vladavine prava Aljbina Kurtija "da čistu srpsku opštinu, mimo propisa, pravila i sporazuma, preuzmu i vode Albanci".

PETKOVIĆ: Jasno je da Kurti spreman na sve, pa i da zgazi i sopstvene propise kada želi da udari na Srbe!

"Na delu je još jedno kršenje svih postingutih sporazuma, uključujući i unutrašnje propise Prištine koji ne važe kada Srbima treba uzeti i najmanja preostala prava i sasvim ih pravno i administrativno obespraviti, zarad glavnog Kurtijevog cilja – stvaranja monoetničkog Kosova i Metohije u kome nema Srba", tvrdi Petrković.

Objašnjava da je današnje brutalno kršenje prava Srba pokazatelj da su borba i demokratski i miran otpor srpskog naroda ispravniji i opravdaniji nego ikad, jer je, tvrdi, Srbima na Kosovu i Metohiji jedino to i preostalo pred talasom necivilizacijskog, i nedemokratskog postupanja, fizičkog i pravnog nasilja.

"Sada je jasno da odustajanje Prištine od održavanja izbora na severu KiM 18. decembra nije nikakav ustupak Prištine, ni pokušaj smirivanja tenzija, već je po sredi podmukli plan i farsa Aljbina Kurtija koji je unapred smislio kako da pravnim nasiljem preotme srpske opštine i bez izbora i pošalje svoje policajce na sever", ocenio je Petković, a navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. Petković zaključuje da sve to jasno pokazuje da je glavni cilj Prištine i Aljbina Kurtija da na severu ne bude ni jednog jedinog Srbina i da etnički pokuša da potpuno očisti srpske opštine.

 

Paratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading