OPERACIJA "LAŽNE ZASTAVE" Šiptari će pucati na Euleks i Kfor i optužiti Srbe!
Alo/M.J.

Kako navode, cilj je uvek isti: pod lažnim obeležjima izazvati neki incident, a onda za njega optužiti drugu stranu, u ovom slučaju Srbe sa Kosmeta. Takođe, naglašavaju naši sagovornici, ukoliko Aljbin Kurti i njegovi ljudi tako nešto pokušaju da organizuju, to će bez ikakve sumnje biti u dogovoru i uz podršku makar jedne zapadne obaveštajne službe.

STANJE NA TERENU

Podsetimo, predsednik Srbije rekao je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da su mu službe ukazale na mogućnost izvođenja operacije pod lažnom zastavom od strane Kurtijevih snaga i pozvao je naše ljude da obaveste javnost ako dođe do toga.

- Poštujte Euleks i Kfor, ukažite na to ako vidite da druga strana ubacuje specijalne jedinice sa maskama na licu da izvedu napad na njih, pa da to pripišu Srbima. Iz obaveštajne agencije su nam na to ukazali na sednici - poručio je Vučić.

Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, za Alo! kaže da nije slučajno predsednik Vučić javno izneo podatak da Kurti želi da inscenira oružani napad na snage Euleksa i Kfora i to pripiše srpskoj strani.

- Podatak proizilazi iz obaveštajnih informacija sa terena.  Ovo su dobro poznati recepti devedesetih godina, na osnovu kojih bi i u ovom slučaju međunarodna zajednica reagovala protiv Srba i odobrila albanskim snagama da uđu na sever Kosova, a Kfor bi izašao na administrativnu liniju, kako bi po njihovoj zamisli osigurali bezbednost i držali kontrolu i pun nadzor nad Srbima.Sve je javno saopšteno da bi Šiptari i cela međunarodna zajednica shvatili da srpske bezbednosne službe imaju obaveštajni prodor u Kurtijeve zlikovačke strukture i planove i ujedno upozorenje za međunarodne snage na KiM o mogućem scenariju. Nažalost, Srbija ima gorko iskustvo po ovim pitanjima u prošlosti, kada je više puta lažno optužena, poput Račka, Markala...

VEĆ SE DESILO

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan smatra da su Albanci već pokušali takvu operaciju:

 - Kfor je u nedelju uhapsio paravojnu albansku grupu sa dugim oružjem i bez bilo kakvih oznaka na uniformi. Procena nekih političara je bila da je reč o planiranju provokacije, napadu na Srbe ili izviđanju. Međutim, moja procena je da se radi o ozbiljnoj provokaciji koja je imala za cilj oružani napad sa smrtnim ishodom na jedinice Kfora i pripadnike Euleksa, za šta bi bila optužena Srbija. Ne mestu tog čina bili bi ostavljeni lažni dokazi, koji bi istragu ismerili prema Srbima. Kurti pokušava Srbiju da uvuče u sukob sa NATO.

Drecun optužio jednu zemlju Kvinte

Još pre izvesnog vremena, predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun pominjao je da, prema njegovim saznanjima, obaveštajna služba jedne od zemalja Kvinte priprema operaciju „Lažne zastave" na severu Kosova. Kako je tada naveo, sve bi uradili zajedno sa Prištinom.
- Jedna obaveštajna služba je nedavno dogovarala s iskusnim pripadnicima ilegalne obaveštajne službe Kosova ŠIK i nekim kriminalcima da, ako budu procenili da je to potrebno, izvedu napade na pripadnike parapolicijskih specijalnih jedinica na severu ili čak na pripadnike međunarodnih snaga na KiM - naveo je Drecun.
Kvintom se, inače, naziva pre zemalja: SAD, Velika Britanija, Italija, Nemačka i Francuska.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Obavestenje

13.12.2022 21:35

Svim zemljama sveta poslat plan za lažni incident koji Siptari spremaju.