SRBI NISU SAMI! Albanci žestoko udarili na Kurtija i Osmani: Nisu svesni šta nam se sprema!
Foto: EPA/EPA

"Mislim da su američki međunarodni partneri izuzetno odlučni da zaštite suverenitet tzv. Kosova i ako postoji neko ko je imao velike zasluge da spreči eskalaciju situacije na severu zemlje, da zaštiti Kosovo kao američku investiciju, mislim da je to ambasador SAD Džef Hovenijer. Ne znam kako premijer Kurti i predsednik Osmani to mogu pravilno da shvate. Ponekad kao ne znaju kako je proglašena nezavisnost, kako je izgrađena kao nezavisna država, šta je bilo na pregovorima u Beču, Rambujeu, nemaju sećanja i iskustva", rekao je on za TV1.

SRBI NISU SAMI! Albanci žestoko udarili na Kurtija i Osmani: Nisu svesni šta nam se sprema!

Foto: Printscreen

 

Prema njegovim rečima, da je Kurti saslušao američkog ambasadora o odlaganju odluke o registarskim tablicama, možda bi situacija bila drugačija na severu Kosova i Metohije.

On je rekao da tzv. Kosovo nema samo Srbiju kao neprijatelja već i Rusiju i Kinu.

"Ovde se to desilo greškom, ovde se mislilo da se suverenitet Kosova može ostvariti i bez partnerstva, a mi koji smo dugo bili u Vladi znamo da su ponekad naši protivnici u opoziciji partnerski zvali servilnost. Ali verujem da su se ovih poslednjih dana uverili da kod novih malih država, vršenje suvereniteta ide zajedno sa našim partnerima jer Kosovo nema samo Srbiju kao neprijatelja, već i Rusiju i Kinu", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Tito

13.12.2022 18:14

Imate li vi Albanci nekog normalnog da vas vodi a da nije terorista, lenjinista, mafijozo i dr. Dajte Ramu gradonačelnika Prištine.

Veternik

13.12.2022 21:27

Polako videcemo ko je vama amerika jos malo.