ALBANCI SE OKUPLJAJU Vjosa sazvala hitan sastanak
Alo

Očekuje se da će sastanak biti održan danas u 14.30 časova, navodi portal.
Precizira se da će se na sastanku razgovarati o bezbednosnoj situaciji na severu KiM i "preprekama za bezbedan izborni proces u četiri opštine".

Centralna izborna komisija u Prištini sinoć je održala vanrednu sednicu povodom izbora, na kojoj je zaključeno da ta komisija ne daje preporuke da li izbori treba da budu odloženi.

Izbori na severu KiM raspisani su nakon što su srpski predstavnici napustili privremene prištinske insitucije, policiju, sudstvo i administraciju, zbog kršenja briselskog porazuma od strane Prištine.

Priština je uz specijalne jedinice policije pokušala da uđe u prostorije izbornih komisija na severu KiM i tada je došlo do incidenata.

Takođe, u četvrtak veče su pripadnici kosovske policije upali u severni deo Kosovske Mitrovice, a prethodno su tog dana vozila specijalne policije ušla u dvorište vrtića u Leposaviću.

Srbi južno od Ibra takođe su se našli na udaru vlasti u Prištini, pa su tako kosovska policija i carina oduzele oko 40.000 litara vina jednoj od najstarijih vinarija u Velikoj Hoči, koja je u vlasništvu porodice Petrović, a uz obrazloženje da se vrši neovlašćena proizvodnja alkoholnih pića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading