KURTI MOŽE DA ŽELI ILI NE ŽELI, ali formiranje ZSO je obaveza Prištine!
Alo

Formiranje Zajednice srpskih opština nije stvar želje Aljbina Kurtija, već obaveza Prištine proistekla iz Briselskog sporazuma, a Evropska unija je garantovala sprovođenje potpisanog, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

Кurti ne samo da neće da formira ZSO, već sad govori da je to detinjast zahtev Beograda i time se najotvorenije ruga srpskom narodu, ali i Briselskom sporazumu, pokazujući bahato da niko ne može da ga natera da poštuje preuzete obaveze. 


Hoće li iko iz EU da reaguje na ovakvo Кurtijevo šegačenje sa Briselskim sporazumom i pravima Srba?! 


Jasno je da su za Кurtija zaštita života i prava Srba detinjsti zahtevi, pa zato nije ni čudo što je juče Rosu policija maltretirala decu u vrtiću u Leposaviću, porodicu Petrović u Velikoj Hoči, a zatim i ceo grad Кosovsku Mitrovicu koju su dugim cevima pokušali da blokiraju i okupiraju!

 Petković naglašava da to što se Kurti hvali da je najveći protivnik ZSO, pitanje je za međunarodnu zajednicu, ali i stručnjake iz drugih oblasti van politike. 

- To što bi slanjem svojih falangi straha na sever Kosova i Metohije, maltretiranjem Srba u Velikoj Hoči i dečice u Leposaviću, Kurti da obesmisli Briselski sporazum i pobegne od formiranja Zajednice srpskih opština, te nasilno pokušava da okupira srpske sredine, neće mu proći - istakao je Petković u saopštenju.


- Čemu slanje stotina do zuba naoružanih specijalaca u srpske sredine na sever pokrajine, kada nijednom Albancu koji živi u mešovitoj sredini na severu KiM ne fali dlaka s glave, dok Srbe na Kosovu i Metohiji i južno i severno od Ibra, danonoćno maltretiraju? Svima je jasno da je čista laž objašnjenje Prištine da su albanski policajci poslati na sever da bi zaštitili Albance - naveo je Petković.


Kako ističe, Zajednica srpskih opština je ne samo želja, već potreba svih Srba na prostoru Kosova i Metohije koji žele da žive na svojim ognjištima i uživaju garantovana prava i zaštitu koju im obezbeđuje ZSO. 


- Kada su želje Aljbina Kurtija u pitanju, svima je dobro poznato da je njegova jedna i jedina opsesija da Srba ne bude na Kosovu i Metohiji, da protera i zatre svaki srpski trag na prostoru KiM, da protera državu Srbiju sa KiM, ali dobio je više puta lekciju da uzalud sanja nove Pogrome i Oluje, jer to predsednik Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti - zaključio je Petković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading