PETKOVIĆ O KURTIJEVOM TERORU Nemojte da budete gospodo sa Zapada iznenađeni odlukama Beograda! (VIDEO)
Tanjug

Podsećamo, između 200 i 300 Kurtijevih specijalaca do zuba naoružanih peške je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, umarširalo večeras iz pravca južne Mitrovice u Severnu Mitrovicu.

Tome je prethodio još jedan nemio incident u kome su brojne policijske snage, praćene specijalcima, carinicima i albanskom vojskom oduzeli imovinu srpskoj porodici Petrović.

- Kao što smo i upozporili, Aljbin Kurti je i večeras nastavio sa protivpravnim nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM.

Nakon što je danas slavodobitno hapsio vino i rakiju porodice Petrović u Velikoj Hoči, nakon što je maltretirao našu decu u vrtiću u Leposaviću, gde je juče bio KFOR, a i danas su valjda opet zalutali ali ne samo pripadnici KFOR-a  već i jedinica ROSU koji su se tu zatekli i vrteli u dvorištu dok su deca spavala u vrtiću - rekao je Petković.

- Prema našim saznanjima, do 350 policajaca sa pancirima, što pripadnika ROSU pod punom ratnom opremom i oklopnim vozilima upali su na sever KiM iz pravca Južne Mitrovice, a onda okupirali ceo grad, Severnu Mitrovicu, da bi se stacionirali u nekoliko naselja Mitrovice - otkrio je Petković.

- Kao povod za upad policije na sever KiM je to što su Albanci navodno uplašeni dešavanjima na severu KiM. Ja ću podsetiti da je ono što se ranije dešavalo bilo nasilje Kurtija nad Srbima na KiM, zbog izbora koje Kurti želi da sprovede u 4 opštine KiM - rekao je direktor Kancelarije za KiM: 

PETKOVIĆ O KURTIJEVOM TERORU Nemojte da budete gospodo sa Zapada iznenađeni odlukama Beograda! (VIDEO)

Tanjug

 

- Albanska policija s juga, iz pet regiona južno od Ibra, stotine njih s oklopnim vozilima upalo je na Sever, iako po Briselskom sporazumu nemaju pravo da budu tamo, jer jasno piše da tamo sme samo da bude policija Direktorata Sever.

- To svi znaju, i svi se prave ludi, i dopuštaju Kurtiju ove veoma opasne akcije koje imaju za cilj da sahrane Briselski sporazum. Nakon ovakvog upada specijalaca koji se sada nalaze u svim tim mestima u sredinama na Severu KiM, pod punom ratnom opremom, o procesu normalizacije i dijalogu, podrobnije će govoriti predsednik Srbije Alkesandar Vučić koji će u naredna dva dana govoriti kada svemu dođe vreme.

- Takođe, imajući u vidu da Kurti želi da izazove apsolutno nasilje i protera Srbe sa Kosova, napada vrtiće, ljude u Velikoj Hoči, pa valjda je pitanje Prištine i Kosova valjda mesto gde svi plaćaju akcize pa treba porodici Petrović valjda napraviti tako nešto - kaže Petković.

- Beograd će razmotriti u skladu sa Rezolucijom 1244 povratak do 1.000 naših bezbednosnih snaga, kako to prevdiđa rezolucija.

PETKOVIĆ O KURTIJEVOM TERORU Nemojte da budete gospodo sa Zapada iznenađeni odlukama Beograda! (VIDEO)

Tanjug

 

- Predsednik Vučić je do sada više puta ponovio da se više neće dogoditi ni pogrom niti Oluja. Čini se da nisu shvatili, pogotovo oni na Zapadu, oni koji treba da urazume one u Prištini, to što je predsednik Vučić rekao, da nećemo dozvoliti proterivanje ni stradanje našeg naroda koji žive na KiM. Ja se nadam da oni koji treba da urazume Kurtija šta znači ova poruka. Mi želimo da sačuvamo naš narod, i nećemo dozvoliti da oni stradaju.

- Zato, neka dobro vode računa oni koji su mentori kosovske nezavisnosti, da nismo mi ti koji smo ušli u provokacije, prekršili Briselski sporazum, nemojte da budete gospodo sa Zapada iznenađeni odlukama Beograda.

- Apsolutno smo uvereni u odlučnost naše namere da sačuvamo naš narod na KiM - zaključio je Petković.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Borko

09.12.2022 19:49

Dosta praznih priča više.Uradite nešto konkretno.