ROSU OPKOLILE SRPSKU KUĆU Dramatične scene u Velikoj Hoči: Ivane stani! (VIDEO)
Printscreen

Podsetimo, policija je još juče došla uz pretnju da će zapleniti vino, tvrdeći da Srbin to vino prodaje mimo zakona. Kako kaže Srđan Petrović, vlasnik vinarije, on vino ne prodaje. 

Komšije i meštani okupili su se kako bi zaštitili svog sugrađanina, znajući da je ovo samo vid pritiska na Srbe ne bi li napustili ognjišta.

Danas je situacija ponovo postala napeta, jer je najavljeno da stiže cisterna u koju bi presuli zaplenjeno vino. Vlasnik vinarije tada se popeo na krovi  pretio da će da skoči, ako se kamion ne skloni.

Mediji prenose da se situacija sada smirila, te da traju pregovori sa carinicima.

U međuvremenu, policija je udaljila okupljene građane, a na krov se popeo sin vlasnika vinarije, Milan.

- Ne dam, ovo je moje, moja kuća, moje sve! Neću! Ne dam! Nek’ se vrati kamion, kunem se, skočiću – preti Milan sa krova kuće, dok majka vrišti i kuka na sav glas:

– Je l’ imate vi decu, sklonite se molim vas, jauče jadna žena.

– Ovo je nečuveno. Maltretiraju nas već drugi dan zbog sopstvenog vina. Pa i kada čovek napravi prekršaj u saobraćaju plati kaznu i nastavi da vozi dalje, a ovo je čisto iživljavanje. Ne samo moja prodica već i ostali žitelji Velike Hoče su revoltirani, okupljeni su oko vinice, ali su tu i pripadnici (tzv.) kosovske polciije sa pet policijskih automobila i tri kombija carine – kazao je Petrović okupljenim medijima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading