KURTI NASTAVIO DA KINJI NAŠ NAROD! Srbina strpali mesec dana u zatvor, evo šta im je izgovor!
Alo!

Specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je danas, kao osumnjičeni za navodne ratne zločine na KiM uhapšen Srbin G.M. za navodno počinjen masakr u Dubravi u maju 1999. godine, preneo je Reporteri.

Tužilaštvo je saopštilo da je "u okviru istrage o ubistvima i maltretiranju zatvorenika u zatvoru Dubrava, tokom rata na KiM, donelo rešenje o proširenju istrage protiv okrivljenog G.M. zbog osnovane sumnje da je on fizički maltretirao zatvorenike tog zatvora i učestvovao u ubistvu većeg broja zatvorenika tokom maja 1999. godine".

Hapšenjem Gavrila Milosavljevića (63), privedenog pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, potvrđena je praksa da se protiv Srba na Kosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava na KiM i zaštite svoju imovinu koju su uzurpirali Albanci, saopštila je ranije danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija navodi da se, na ovaj način, Srbi institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na KiM najmanja u jednom postkonfliktnom području.

Navodi se da je u toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen Milosavljević kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u  ratnom zločinu.

Reč je o penzioneru, koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na prostor Kosova i Metohije. 
Odmah po saznanju o njegovom hapšenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji je će danas u pritvoru u Prištini posetiti Gavrila i pružiti mu punu pravnu zaštitu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading