ALARMANTNE PORUKE IZ TIRANE Bocan-Harčenko: Zapad doliva ulje na vatru!
Foto: Printscreen

Ukazujući na to da visoki predstavnik EU za spoljnu politku i bezbednost Žozep Borelj "jasno aludira" da je sada neophodno usredsrediti se na taj predlog, Bocan-Harčenko je u saopštenju koje prenosi ruska ambasada ocenio da "po svoj prilici, javni stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome za njega (Borelja) nije važan".

- Drugim rečima: Zapad je smanjio napetost problema registarskih tablica, koji je Priština veštački stvorila, ali nije to uradio u cilju normalizacije situacije u pokrajini. Sada ponovo doliva ulje na vatru - naveo je Bocan-Harčenko.

Rat u Ukrajini, 279. dan - Alo.rs

Podsetio je da je saglasnost na posredovanje Evropske unije u dijalogu dala Generalna skupština UN i istakao da se Brisel nije posavetovao sa državama-članicama Svetske organizacije "da bi tako olako, zapovednički uvrstio francusko-nemački plan u agendu dijaloga".

Bocan-Harčenko ukazuje da većina, odnosno više od 100 članica UN ne priznaje kosovsku „nezavisnost“.

On se osvrnuo i na zajedničku sednicu parlamenata Albanije i samoproglašenog Kosova, ocenivši da su u EU olako primili kao očekivane "alarmantne poruke iz Tirane", koje su prema njegovim rečima u duhu ideja „Velike Albanije“ i koje veličaju OVK i njene vođe optužene za zločine protiv čovečnosti.

- Sve u svemu, izgleda da posrednička delatnost EU nema ništa zajedničko sa ulogom čestitog brokera - zaključio je Bocan-Harčenko.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading