"SVE MORA BITI GOTOVO DO PROLEĆA" Kurti otkriva: Idem u Brisel samo zbog ovoga!
EPA

On je istakao da nije tvrdoglav već da je principijelan.

- Postoje principi i vrednosti kojih se pridržavam. Ne idemo u Brisel da pregovaramo za policajce, tužioce, carinike i šefove zemljišno-knjižnih službi. Tu smo kao predstavnici dve države koje pregovaraju o normalizaciji odnosa. Reč je o dijalogu za sporazum u principu, a ne samo o dijalogu o upravljanju krizom. Ne treba nam dijalog radi dijaloga ili da bismo pokazali da je Brisel aktivan. Ne bih išao u Brisel da je reč samo o registarskim tablicama. Otići ću u Brisel da zaključim sveobuhvatan sporazum. Međutim, gospodin Borelj je insistirao da samo potpišemo izjavu o registarskim tablicama i tvrdimo da je to veliki uspeh. Ovo je bio glavni nesporazum koji sam imao sa njim - rekao je Kurti.

KURTI PONOVIO "Vuk Jeremić je pomogao da se završi priča oko nezavisnosti Kosova" (VIDEO)

Kurti je takođe izjavio da je dogovor o registarskim tablicama postignut ne samo da bi se deeskalirala napeta situacija između Kosova i Srbije, već i da bi se počeli pregovori za konačni sporazum.

On je kazao da taj dogovor mora da bude postignut pre proleća 2023. godine.

- To smo uradili ne samo da bismo deeskalirali, već i da bismo stvorili priliku za brz početak pregovora za potpunu normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije. Oni moraju biti završeni pre proleća 2023. To je bio pravi cilj kompromisa- rekao je Kurti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading