"SAT OTKUCAVA" Kurti poslao otrovnu poruku, pa udario na Borelja!
Alo

"Sada otkucavaju sati, to je istina. Ali, do poslednjeg minuta nije u redu da govorim o tome šta će se desiti kada istekne ovaj rok, jer sada moramo da se fokusiramo na krajnje napore kako bismo postigli sporazum, pre nego istekne 48 sati", kazao je Kurti.

Kurti je naglasio da u Brisel nije otišao da bi razgovarao o tablicama, već o konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa sa uzajamnim priznanjem. Mislio je, kaže, da je to bilo na stolu i ovog puta, a ne tablice. Dodao je da je Borelj promenio tok razgovora.

"Kada su mi poslali pozivnicu iz Brisela da odem na sastanak sa predsednikom Srbije, glavni razlog zašto sam otišao nisu bile tablice. Otišao sam da započnemo razgovore o predlogu konačnog sporazuma, jer sam zato premijer. Premijera ne idu u Brisel sa tim da su im tablice prioritet. Veliki cilj je skinut sa dnevnog reda sastanka, potreba za evropskim predlogom je nestala sa stola, prilagođavajući se cilju Srbije, čiji predsednik je došao u Brisel ne zbog predloga EU, već zbog registarskih tablica", rekao je Kurti.

Komentari (0)

Loading