ŠIPTARI ZAKUKALI NA SAV GLAS Amerikanci javno osuli paljbu po Prištini, ovome se nisu nadali!
Tanjug/Ap

Šole, koji je inače specijalni savetnik američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, juče je telefonom razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon čega je na Tviteru podelio svoj pozitivan utisak.

- Dobro je razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Razmenili smo naše razočarenje odlukom Kosova da ne odlaže režim registarskih tablica, razgovarali o našoj posvećenosti da smanjimo tenzije, obezbedimo napredak u dijalogu sa EU, normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i unapredimo evrointegracije Srbije - napisao je Šole.

To je bilo sasvim dovoljno da se pokrenu kritike na račun Kosova jer nisu bile po volji Albanaca, pa su osuli paljbu po visokom zvaničniku SAD.

- Režim registarskih tablica???? To se zove vladavina prava, a ne "režim“. Zgrožen sam čitanjem takvog jezika od strane našeg "partnera“. Razočaravajuće - napisao je jedan od nezadovoljnih Albanaca.

I nije bio jedini. Jedni su pitali "da li je ovo šala?", poručivali "Stidi se!", ali i razočarano konstatovali da je SAD "ponovo na pogrešnoj strani politike" i da "Šole ni sam ne zna šta je napisao".

- Zaista sramotna izjava jednog američkog zvaničnika. Derek Šole otvoreno staje na stranu proruskog autokrate i istovremeno javno ponižava jednu od naj proameričkih/EU zemalja na svetu. Očekivao sam takvu izjavu od Rusije - kritikovao je drugi korisnik Tvitera.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading