Aljbin Kurti
Foto: EPA/EPA Olivier Hoslet

Nedžmedin Spahiu i drugi prištinski analitičari kažu da je posle odluke Srba da se povuku iz prištinskih institucija sukob neizbežan i da će 'NATO na kraju morati da reši sve'!?!

Prema njihovim rečima, takozvana 'kosovska vlada' treba što pre da imenuje 'administratore' u četiri opštine na severu koji će zameniti gradonačelnike, da zameni deset poslanika Srpske liste u parlamentu i da pošalje albanske specijalce na sever Kosova umesto 578 srpskih policajaca koji su skinuli uniforme!? Komandanti 'kosovske policije', istovremeno, saopštili su da 'imaju dovoljno kapaciteta da upravljaju situacijom' posle ostavke srpskih policajaca!

BERLIN UPOZORIO PRIŠTINU Nemačka traži odlaganje roka za tablice i formiranje ZSO - Alo.rs

Spahiu kaže da 'ima utisak da se sprema ratni čin i da se približavamo fatalnom sukobu'!?!

- Izgleda da je Srbija odbila predlog Nemačke i Francuske u vezi sa Kosovom, da se sve zato dodatno komplikuje posle ostavki i da je na pomolu sukob, a onda će, na kraju, sve rešiti NATO. Kod prištinskih vlasti je sve ovo imalo odjeka i mišljenje je da se radi o opasnoj stvari. Ovo što su policajci uradili tumači se i kao njihova priprema, kao potencijalna snaga za neki sukob - kaže Spahiu, dodajući da formiranje ZSO ostaje kao opcija 'samo ako Beograd pristane da prizna nezavisnost Kosova'!?!

Analitičar Bekim Saljihu pozvao je Prištinu da hitno imenuje 'administratore' za četiri opštine na severu pokrajine.

- Ako nema volje i uslova za nove izbore, onda vlada mora da imenuje administratore u ovim opštinama koji bi obavljali poslove u opštinskim službama sve do održavanja izbora - rekao je Saljihu.

Da prištinske vlasti zaista spremaju veliko zlo, potvrdio je i sam Aljbin Kurti, koji kaže da 'institucije normalno funkcionišu'!?!

"PRATIMO SITUACIJU NA TERENU" KFOR poručio: U kontaktu smo sa vlastima - Alo.rs

- Uprkos nedavnim dešavanjima na severu, naše institucije nastavile su da rade normalno. Nastavljamo sa zamenom nelegalnih tablica u RKS tablice. Do sada je izrečeno više od 800 opomena vozačima sa srpskim registarskim tablicama - 'objasnio' je Kurti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Pera

10.11.2022 16:10

Dva loša ubiše Miloša. Jednom će to morati da se reši, pa kom obojci kom opanci. Ne bi smeli da odustanemo od naše državnosti, jer će nastaviti da nas gaze!

Ljuba

11.11.2022 07:27

Ovu budalu pod hitno smestiti u ludnicu, on bi samo da ljudi ginu za njegove sulude ideje