ŠIPTARSKI ŠOVNISTA IZ STRAHA POČEO DA BUNCA I HALUCINIRA Petković: Kurti drhti pred demokratskim odgovorom Srba
Foto: Alo!

Zato Kurti ne vidi i ne čuje stroge poruke Evropske unije da smesta mora da prekine destabilizaciju Kosova i Metohije i da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, poručio je Petković u saopštenju.

"Srbi su veličanstvenim gandijevskim bojkotom i protestom pokazali svetu koliko je Kurti mali i nemoćan, i ko je jedina pretnja miru na Kosovu i Metohiji, a bore se, ne samo za svoja ljudska prava, već i za kredibilitet Evropske unije kao posrednika u Briselskom dijalogu, koji je obesmišljen Kurtijevom bahatošću", naveo je Petković.

Ne prete miru, kako dodaje Petković, goloruki Srbi na Kosovu i Metohiji, već šovinista Kurti, koji je valjda mislio da će međunarodna zajednica doveka da trpi njegovo mahnitanje i pretnje ratom.

"Nisu pretnja miru srpski policajci koji se razoružavaju i skidaju uniforme sa oznakama koje nikad nisu doživljavali kao svoje, niti srpski politički predstavnici, sudije i tužioci, koji ne žele da budu saučesnici u nasilju nad sopstvenim narodom, već onaj ko vlada topuzom i nezakonito i mimo svakog sporazuma šalje oklopna vozila i specijalnu policiju tamo gde joj nije mesto", navodi direktor Kancelarije za KiM.

On je istakao da su Srbi svojim gromoglasnim miroljubivim odgovorom Kurtiju svima dokazali ko je jedina i najveća pretnja miru na Kosovu i Metohiji, a to se vidi i po današnjim reakcijama međunarodne zajednice.

"Umesto što kao opsenar iz šešira izvlači nepostojeće kriminalce i kriminalizuje sever, Kurti bi trebalo da se vrati u realnost i da shvati da nije svemoćan kao što misli i da ne može da, u trenutku kada se čitava Evropa nalazi u nekoj vrsti ratne psihoze, bilo kome preti oružanom silom", ističe Petković.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading