USIJANA GLAVA Aljbin Kurti hoće rat!
EPA/ GEORGI LICOVSKI

On je pozvao sve građane srpske nacionalnosti da iskoriste period do 1. novembra za preregistraciju svojih vozila dodajući da "zna da postoji i pritisak iz Beograda da se spreči preregistracija".

„Ovu odluku smo već jednom odložili za mesec dana i umesto 1. oktobra sada je 1. novembar, pa je poslednji datum 31. oktobar, kada svi građani tzv. Kosova, koji imaju vozila sa registarskim tablicama gradova na tzv. Kosovu imaju priliku da ih preregistruju“, rekao je Kurti.

"On misli da ih Amerika podržava, da mi ne volimo Srbe! To nije tačno!" - Alo.rs

On je pomenuo i slučaj "poručnika tzv. kosovske policije na severu kome je zapaljen automobil nakon što je preregistrovao svoj automobil na RKS tablice". Dodao je da ovo nisu mere protiv Srba, već za Srbe.

„Zainteresovani smo da svi budu jednaki. To nije ni osveta, ni bes, ni mržnja. Ali jeste  sprovođenje zakona. Kada nam naši saveznici i partneri daju sugestije, mi ih shvatamo veoma ozbiljno i pažljivo analiziramo“, dodao je Kurti.

Sjedinjene Američke Države, zemlje Kvinte i Evropska unija zatražile su od tzv. Kosova da odloži rok za registarske tablice za 10 meseci, nakon što su poručili da ne žele napetost na severu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading