TERORISALI SRBE Kurtijevi specijalci maltretirali medicinski tim i pacijente (VIDEO)
M.J.

Pripadnici Specijalne jedinice takozvane kosovske policije sinoć su nešto iza ponoći zaustavili sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Zubinom Potoku i izvršili pretres ostavivši na hladnoći medicinski tim Doma zdravlja i pacijentkinju koja se vraćala sa kontrole u Beogradu

Prema rečima direktorke Doma Zdravlja u Zubinom Potoku Tatjane Vlašković pripadnici Specijalne jedinice su medicinski tim zajedno sa pacijentom isterali iz sanitetskog vozila i bez ikakvog razloga pretresali medicinsko vozilo.

– To se desilo u selu Štuoce u opštini Zubin Potok u ranim jutarnjim satima oko 00.45 sati kada su se vraćali sanitetskim vozilom. Vozač i pacijentkinja, koja je bila u Beogradu na kontroli. Zaustavili su ih Specijalci jedinice Rosu, prvo su izveli vozača, zatim i pacijentkinju i njenog supruga koji je išao sa njom u pratnji – rekla je Vlašković.

Prema njenim rečima specijalci su vozilo detaljno pretresli i nožem iscepali opremu za protivpožarnu zaštitu.

– Nekih 25 minuta su ih zadržali. Ispod vozačevog sedišta nalazio se paket sa Aparatom koji je bio u originalnom pakovanju, a koji su isekli nožem i kada su deteljno pretresli vozilo dozvolili su im da nastave dalje put prema Zubinom Potoku – rekla je Vlašković.

Ona ističe da su vozač i pacijentkinja, koja je srčani bolesnik, bili jako uznemireni zbog ovog pretresa.

– Bilo im je neprijatno samim tim što su ih zaustavili, pacijentkinja je srčani bolesnik, stajali su 25 minuta napolju na hladnom, tako da im nije bilo svejedno – kazala je Vlašković.

Podsetimo juče je na skretanju prema selu Lučka Reka, takođe u Opštini Zubin Potok jedan mladić srpske nacionalnosti prijavio Policijskom inspektoratu Kosova pripadnike specijalne jedinice od kojih je prema njegovim rečima doživeo tortutu i maltretiranje toko pretresa njegovog vozila.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading