LAŽNA DRŽAVA SUDI BEZ DOKAZA! Srpska lista oštro odreagovala na sramnu presudu prištinskog pravosuđa
Foto: Alo.rs

Protivzakonitom, etnički motivisanom i bez dokaza donetom presudom, protiv člana predsedništva Srpske liste gospodina Ivana Todosijevića, od strane  prištinskog pravosuđa nastavlja se obračun i progon Srba na Кosovu i Metohiji od strane Prištine sa jasnim ciljem zastrašivanja i proterivanja našeg naroda, danas je Srpska lista istakla u svom saopštenju.

- Srpski narod i mi njegovi politički predatavnici odbacujemo ovu sramnu, neutemeljenu i politički motivisanu presudu kao farsu jer se ona nije zasnivala na pravu i pravdi već na sili i političkim motivima, stoji u saopštenju Srpske liste.

- Očigledno je da  u ponovljenom suđenju Priština nastoji da za Srbe u 21. veku uvede verbalni delikt, i time proširi načine antisrpskog delovanja svojih institucija, naveli su iz Srpske liste.

- Paradoksalno je da se Srbi osuđuju zbog svog stava i mišljenja, a puštaju na slobodu oni koji su Srbe ubijali i proterivali i pored pregršt dokaza, kao i da nikada nijedan albanski zvaničnik nije pozvan na odgovornost kada su pretili Srbima da će nestati sa Кosova i Metohije, ili da će od nas praviti kobasice, naveli su iz Srpske liste i dodali:

- Srpski narod ovu presudu doživljava kao još jedan vid pritiska Prištine i nikada neće prihvatiti da mu postave flaster na usta. Srpski politički predstavnici neće biti neko ko će Prištini govoriti šta žele da čuju, već šta su jasni stavovi srpskog naroda koji se ne miri sa planom Prištine po kome Srbe treba proterati sa vekovnih ognjišta upotrebom institucionalnog nasilja.

- Advokati gospodina Todosijevića će na presudu uložiti žalbu, a o današnjoj sramnoj presudi predstavnici Srpske liste će obavestiti sve međunarodne predstavnike, posebno one koji se bave ljudskim pravima. Današnja presuda će biti najbolji primer koliko je Prištini stalo do vladavine prava, stoji u saopštenju Srpske liste.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading