Srpska lista: "Koren problema Srba na KiM dolazi od Osmani i Kurtija"
EPA/ GEORGI LICOVSKI

Vjosa Osmani se, ističu, bez imalo stida drznula da govori o nekakvom poštovanju ustava i zakona, ona ista koja nije nikada pokazala spremnost da primeni odluku ustavnog suda kojim je naloženo da se vrati oteta zemlja manastiru Visoki Dečani, ili da pozove na odgovornost sve koji nikako da počnu sa poštovanjem prava srpskog naroda koja im garantuju akti koje pominje.

"Stigmatizacija srpskog naroda i drskost kojom iznosi laži Vjosa Osmani pokazuje nesposobnost da se bavi realnim problemima", navodi se u saopštenju.

Ističu da je za Vjosu Osmani svaki slobodomisleći Srbin koji neće da pogne glavu pred nepravdom kosovskih institucija je bandit.

"Vjosa Osmani nikako da shvati suštinu, da je srpski narod slobodoljubiv i ponosan, taman toliko da nikada u svojoj istoriji nije bio spreman da robuje i ponizno služi bilo kome, što je ponos svake Srpkinje i svakog Srbina".

Iz Srpske liste podsećaju Osmanijevu koja, kako navode, toliko poštuje zakone da su odlukom kosovske skupštine u obavezi da promene sporazume iz 2013. i 2015. godine i formiraju Zajednicu srpskih opština, onako kako je dogovoreno u Briselu, a da svako odlaganje te obaveze govori u prilog činjenici da je običan licemer".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading