U SEVERNOJ MITROVICI SVEČANO OTVOREN TRG Tri kosovska božura u čast i večnu uspomenu na braću Milić (FOTO)
Kosovo online

Spomenik koji simbolizuje tri kosovska božura u čast tragično nastradale braće Milić nalazi se u neposrednoj blizini glavnog mosta na Ibru, a otvaranju Trga su pored nekoliko stotina građana prisustvovali i zamenik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić sa pomoćnicima, kao i mnogi drugi.

Kosovo online

 

 

Braća blizanci Srđan i Boban Milić, oficiri Vojske Jugoslavije, poginuli su u aprilu 1999. godine na Kosovu tokom NATO agresije, a njihov treći brat Goran preminuo je od tuge za njima.

Najpre je poginuo Srđan. Sa vozačem i još tri vojnika krenuo je vozilom na zadatak. Stotinak metara od mesta polaska njihovo vozilo je naišlo na minu. Sva tri vojnika su poginula na licu mesta, Srđan je, teško ranjen, prebačen u bolnicu u Mitrovicu, a potom na VMA. Sve vreme je održavan na aparatima, ali je preminuo 4. aprila 1999. godine.

Samo tri dana nakon što je u Prištini sahranjen Srđan, Miliće je zadesila nova tragedija. Na ratnom zadatku poginuo je i Boban. Boban se nalazio u oklopnom vozilu sa još sedmoricom vojnika. Dve rakete na toplotno navođenje pogodile su vozilo.

Posle bombardovanja Dragoljub, Nada i njihov najstariji sin Goran krenuli su u Kraljevo, gde su imali kuću. Ali tuga za Srđanom i Bobanom je bila tolika da Goran to nije izdržao. Srce mu je prepuklo od tuge za braćom.

 

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading