SVE SU SHVATILI U BRISELU! Petković razvalio Kurtija!
Foto: AP Olivier Matthys

"Kurtiju su u glavi samo sukobi, a nikako dijalog, kompromis, normalizacija odnosa koje ne pominje ni u jednom svom javnom istupu. Ali, Kurtijevu tzv. ''konstruktivnost'' su dobro upoznali i u Briselu, gde je odbijao svaki predlog i dogovor, pokazujući rigidan stav prema dijalogu i formiranju Zajednice srpskih opština, na koju Srbi čekaju skoro 10 godina", kazao je Petković u saopštenju.

Umesto da formira ZSO, naglasio je Petković, Kurti gradi ilegalne baze na severu pokrajine, koje diže na zemlji otetoj od Srba i to pred očima međunarodne zajednice.

"Neka se niko ne zavarava da je namera Prištine u tim jednostranim potezima plemenita i humanitarna, prava namera je zapravo pokušaj Kurtija da zatvori Srbe na severu pokrajine u obruč, što mu neće poći za rukom", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Zbog toga Kurti već godinu dana otvoreno obmanjuje javnost, navodno prebrojavajući nekakve srpske baze oko administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, kako bi opravdao svoje militantane postupke, a situaciju u Ukrajini koristi kao smokvin list da bi sakrio i opravdao svoje podle namere", zaključio je Petković.

Komentari (0)

Loading