DRAGICA GAŠIĆ ZADOVOLJNA Ako je tačna odluka Ombudsmana, odmah se vraća u Đakovicu
Ministarstvo za zajednice i povratak

Dragica Gašić, prvi srpski povratnik u Đakovicu, kaže za Kosovo onlajn da nije upoznata sa zahtevom kosovskog Ombudsmana Naima Ćeljaja upućenim Opštini Đakovica da joj bude omogućeno slobodno korišćenje i uređenje stana, ali kako je dodala, ako je to tako, jako je zadovoljna.

Informaciju da je kosovski Ombudsman zatražio od Opštine Đakovica da Dragici Gašić omogući slobodno i nesmetano korišćenje stana i da joj dozvoli uređenje stana, preneo je Medija centar Čaglavica.

Gašić je za ovu vest čula od novinara Kosovo onlajna kada smo je pozvali da čujemo njen komentar.

„Nisam ništa čula, advokat mi ništa nije javio. Trenutno sam u Palanci“, rekla nam je. 

Kako je odmah dodala, ako je ova informacija tačna i ako joj se omogući renoviranje, ona će odmah po dolasku u Đakovicu da počne sa uređenjem stana.

"Naravno da ću da renoviram stan, kako da živim u stanu koji prokišnjava i kome je neophodno sređivanje“, kaže Gašić. 

Zahvalna je kaže svom advokatu, koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koji je podneo žalbu i koja je sada usvojena.

„Zahvalna sam na pomoći i jako sam zadovoljna“, zaključila je Gašić.

Ona je žalbu protiv Opštine Đakovica, preko svog pravnog zastupnika, Ombudsmanu podnela 10. decembra 2021. godine. U žalbi je navela da je podnela zahtev „Direkciji za urbanizam Opštine Đakovica, da joj se dozvoli renoviranje stana i promena ulaznih vrata, ali da nikada nije dobila odgovor“.

Posle 22 godine Dragica Gašić se u Đakovicu vratila u junu 2021. godine i od tada se suočava sa poteškoćama. Mesec dana po povratku stan joj je obijen i pokradeni su sigurnosna kamera, lične stvari, pa i hrana. Policija je i dalje čuva.

Pokrajinski ombudsman utvrdio nepravilnosti opštine Đakovica oko povratka Dragice Gašić u stan - Alo.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading