Petković: Poseta pokazala koliko naš narod voli Srbiju
Tanjug/Strahinja Aćimović

Petković je naglasio da je to poseta koja je pokazala kolilko naš narod voli Srbiju i da bez naše drzave nema opstanka.

- Predsednica vlade poslala je tri poruke našem narodu ali i Albancima koji tamo žive - da ćemo učiniti sve da sačuvamo mir i stabilnost, jer je to jedini način da sačuvamo budućnost i idemo dalje - rekao je Petković za Tanjug.

Orlić: Priština mora da ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma ukoliko želi bilo kakav dalji dijalog - Alo.rs


Dodao je da je druga važna poruka ta da će Vlada Srbije, predsednik i država i dalje snažno biti uz svoj narod što podrazumeva da je za nas bezbednost crvena linija i da nećemo dozvoliti nikakve pogrome i oluje.

Kako kaže, Brnabić je to poručila u više obraćanja na KiM, a sa druge strane je i naglasila da će vlada nastaviti snažno da podržava sve projekte u cilju osnaživanja Srba na KiM.

Hodžaj: Dve godine bez novog priznanja Kosova - Alo.rs

- Treća poruka je da ZSO odmah mora da bude formirana ako želimo da govorimo o daljoj normalizaciji - rekao je Petković i podsetio da Priština već 10 godina nije ispunila obavezu i formirala ZSO koja nije samo "kičma Briselskog sporazuma već i dijaloga".

Naglasio je da je najbolji odgovor svima koji su kritikovali tu posetu da će Srbija nastaviti snažno da bude uz svoj narod, da će sačuvati mir i stablinost i da će ga jačati u ekonomskom smislu.

Vučić sa Harčenkom: Srbija ostaje posvećena dijalogu Beograda i Prištine - Alo.rs

Petković je posetu predsednice vlade Kosovskoj Mitrovici, manastiru Banjska i Leposaviću ocenio kao veličanstvenu, i punu emocija.

Podsetio je da je Brnabić dočekalo više hiljada ljudi, dece, sa zastavama, u narodnim nošnjama...

Petković je zahvalio episkopu raško-prizrenskom Teodosiju koji je predsednicu vlade dočekao u manastiru Banjska i koji je zahvalio na svemu što država preko Kancelarije za KiM čini za našu crkvu na KiM.

Podsetio je i na utiske predsednice vlade koja je više puta rekla da joj je jučerasnji dan jedan od najlepših u karijeri.

"Poseta je bila puna topline i emocija, veliki broj ljudi se pozdravljao sa njom, na svakom koraku sa njima je razgovarala o svim problemima i nedaćama sa kojima se suočavaju poslednjih par meseci, ili godinu dana od kada je Aljbin Kurti došao na vlast u Prištini", naveo je Petković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading