NOVI JEZIVI  DETALJI SILOVANJA U PRIŠTINI  Devojčica (11) zlostavljana duže od godinu dana?
Foto: Shutterstock

On je na konferenciji održanoj danas rekao da je od načelnika  policijskog inspektorata  zatražio da svi policijski službenici uključeni u ovaj slučaj, budu pozvani kao svedoci kako bi se razjasnilo šta se dogodilo.

On je rekao da odgovorne institucije nisu zaštitile žrtvu, ali je izrazio uverenje da će svi propusti biti identifikovani, a da oni koji su odgovorni, budu kažnjeni.

- Prve indicije ili informacije su da je ova maloletnica silovana više od godinu dana. Zahtev sam uputio direktno načelniku Policijskog inspektorata Kosova kako bi svi koji su uključeni u ovaj slučaj mogli biti pozvani kao svedoci, kako bi institucije Kosova i javnost bili na pravi način informisani o tome šta se desilo, šta su institucije preduzele i šta će preduzeti. Takođe i da se što pre izađe sa nalazima ovog izuzetno teškog slučaja. U ovaj slučaj uključeni su Tužilaštvo, Centri za socijalni rad, Policija ili Kosovska agencija za forenziku. Sve dosadašnje informacije nam govore o uzastopnim propustima nadležnih institucija da prvo zaštite ovu maloletnicu, a zatim da identifikuju šta se dogodilo, ali i da identifikuju počinioce koji, nažalost, još nisu svi uhapšeni - rekao je on.

Dana 27. avgusta, pet osoba, od kojih su dve odrasle i tri maloletne osobe, navodno je seksualno zlostavljalo 11-godišnju devojčicu, kako se sumnja, u intervalu od sedam sati.

Slučaj je izazvao ogromne reakcije, ostavke zvaničnika i proteste širom regiona.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading