PETKOVIĆ ODGOVORIO KURTIJU NA PRETNJE RATOM: "Ako NATO ne spreči intervencije ROSU, srpski narod hoće!"
Alo

Petković kaže da se nikako drugačije ne može shvatiti njegova poruka da niko ne može da spreči specijalne jedinice Rosu da intervenišu na severu Kosova i Metohije. 

- Za Kurtija imam samo jednu poruku - NATO je dužan da speči svaki pokušaj upada ROSU na sever! Ako oni neće, upade ROSU će sprečiti srpski narod! 

Da budem sasvim jasan - reč je o direktnoj i ogoljenoj pretnji nasiljem, silom i sukobima koje Kurti priziva da bi zauzeo sever Kosova i Metohije kojim je godinama opsednut. 

Jasno i glasno - Rosu nema šta da traži na severu Kosova i Metohije, ni po jednom jedinom slovu i bilo kojoj tački bilo kog sporazuma. 

Za policijske poslove na severu je prema Prvom briselskom sporazumu nadležan isključivo Regionalni direktorat policije - Sever u kom po etničkoj strukturi mora biti najmanje 95 odsto Srba, a čiji se komandant bira na predlog četiri gradonačelnika sa severa KiM. 

Posebno ističem da takozvane jedinice Rosu koje predstavljaju do zuba naoruzane formacije sa oklopnim vozilima ne smeju na sever KiM bez dozvole komandanta Kfora i četiri srpska gradonačelnika, a na osnovu sporazuma koji je Priština potpisala sa NATO 2013. godine. 

Maske su pale i sada je sasvim jasno ono na šta od početka Beograd upozorava - da je jedini i pravi Kurtijev cilj izazivanje sukoba i proterivanje srpskog naroda. I ukoliko neko ne zaustavi ovog čoveka, on će od čitavog regiona napraviti bure baruta jer je spreman na sve. Beograd će učiniti sve da sačuva mir, ali neće dopustiti progon i nasilje nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji - naveo je Petković.

 

Kurti: "Niko ne može da speči specijalne policijske snage da odu na sever" - Alo.rs

 

Komentari (0)

Loading