PRIŠTINI BRIDE OBRAZI! Albanci kipte od muke, ovo nisu očekivali od Amerike!
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Portal podseća da je Hil u Prištini upamćen kao neko ko je veoma dobrineo "slobodi Kosova".

Kada je, podsećaju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju rekao da je premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti na sastanku prošlog četvrtka u Briselu tražio konačni sporazum u šest tačaka, Kurtijeve pristalice su aplaudirale. Kurti je, kažu, ćutao.

RATNA ODŠTETA I PRIZNANJE Ovo je sporazum koji je Kurti tražio u Briselu (SPISAK)


Expres piše da se ambasadoru Hilu nije dopao Kurtijev nastup u Briselu i podseća da je on rekao da je Beograd na sastanak došao spreman, ali da druga strana nije bila spremna.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

 

Portal navodi da je univerzitetski profesor Fadilj Maljoku bio uplašen ovakvom izjavom Hila.

„Ovo me malo plaši…! Ovde nisu u pitanju (tehnička) pitanja tablica, već (politička) pitanja ZSO...! Bog ga blagoslovio!", napisao je Maljoku na Fejsbuku.

Predsednik Pokreta za jedinstvo Valon Murati je Hilovu izjavu prokomentarisao konstatacijom da su kod Grenela postojale "pukotine" i pitanjem: "Šta je sa Hilom".

Prištinski novinar Miljaim Zeka bio je, dodaju, oštar u reagovanju na ovu izjavu ambasadora Hila.

„Ambasador Hil: - Srpska strana je išla spremna za dijalog, druga strana, Kosovo , ne! Sad čekam da vidim ko će da zagrize protiv američkog ambasadora, jednog od očeva slobode i nezavisnosti Kosova! Idiotizam. I kosovski političari su umorni od Amerike!!!“, napisao je Zeka.

I Kurtijeve pristalice bile su kritički nastrojene prema Hilu, a jedan ga je nazvao „novim Grenelom“, piše Expres.

Komentari (0)

Loading