KVINTA DAJE KURTIJU "ODREŠENE RUKE" Problem je veći nego što je izgledalo, biće mučno u Briselu!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Godinu dana od poslednjeg susreta, a dve nedelje od tenzija na severu Kosova i Metohije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić putuje u Brisel gde će biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

 

 

- Od strane Prištine ne postoji volja da se zadrži mir, kaže Drecun. Kvinta traži od naših ljudi da prihvate jednostranu odluku Prištine. Za nas je to neprihvatljivo, a za njih je to "realnost". Ako Kvinta podržava Kurtija, to znači da u Briselu dogovora neće biti. Imamo mnogo veći problem nego što je u prvi mah izgledalo. Sastanak je sazvan u vreme krize koju je Priština napravila u vezi sa tablicama, a Kvinta će im dati odrešene ruke do određene mere, bez preterane količine nasilja. Biće mučno na sastanku, rekao je Milovan Drecun.

 

 

Uoči sastanaka sa Stoltenbergom, predsednik Vučić je rekao da pre svega očekuje da će se razgovarati o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, posebno na severu Kosmeta, kao i o uspostavljanju bolje komunikacije i saradnje sa NATO-om.

Kfor je povećao svoje prisustvo na Jarinju i Brnjaku, a takođe i aktivnosti patroliranja u tom području, kako bi "povećao svest o situaciji", odgovoreno je iz Kforove Kancelarije za odnose sa javnošću na pitanja Kosovo onlajna upućena povodom uočenog pojačanog prisustva Kfora kod Jarinja i dolaska na to područje dva džipa KBS-a, kao i da li su za to imali potrebne dozvole.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Perica

17.08.2022 11:33

Ma šta se pravimo ludi? Šiptarima pleniti sva kola redom! Niti su državi platili carinu niti pdv. I svi mora da imaju srpska dokumenta!