KURTI ŽELI DA ZAPAD PRITISNE BEOGRAD! Čeka nas burna nedelja, pregovori u Briselu imaju TRI nepoznanice
EPA/VALDRIN XHEMAJ

- Čuda naravno neće biti, svi sastanci imaju najmanje tri nepoznanice, a to je da li Kurti dolazi samo da bi se pojavio ili dolazi zbog suštine da se postigne neki dogovor oko krize - rekao je Drecun za Tanjug.

Druga nepoznanica je, ističe, da li međunarodni činioci, prvenstveno se to odnosi na moćne zapadne zemlje koje utiču na ponašanje Prištine, žele da urazume Kurtija da krene putem pregovora i političkog rešavanja problema.

Treća nepoznanica je da li će generalni sekretar Stoltenberg jasno staviti Kurtiju do znanja da NATO, preko KFOR-a neće dozvoliti nikakve sukobe, ni upotrebu nasilja protiv srpskog naroda, dodao je Drecun.

"REZOLUCIJA ALBANIJE JE BRUTALNA LAŽ" Srbija mora žestoko da reaguje!

- Naša strana ima jasan i odlučan pravac, a to je put pregovora na miran i promišljen način. Međutim zapaljiva retorika Kurtija ovih dana ukazuje da on uopšte ne planira da razgovara o tablicama. On samo planira da Zapad pritisne Beograd i predsednika Aleksandra Vučića da dođe do takozvanog međusobnog priznanja. Čeka nas burna nedelja jer je krajnje neizvestan rezultat sastanaka koji su predviđeni. Amerikanci mogu imaju presudan uticaj na ponašanje Kurtija i Prištine, ali kako će to izgledati sada to ne možemo znati - zaključio je Drecun.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading