KURTI U MRAKU Na Kosovu počinju restrikcije struje!
EPA/GEORGI LICOVSKI

Na Kosovu će od danas biti obnovljena smanjenja struje.

Kako je KEDS saopštio u nedelju, biće 6 sati struje, a zatim 2 sata restrikcije.

Ovi prekidi počinju od 8 časova, na zahtev Operatora sistema, prenosa i tržišta električne energije Kosova (KOSTT), upućen KEDS-u – zbog nestašica električne energije kao posledica globalne energetske krize.

„KEDS saopštava da je dobio nalog Nacionalnog dispečerskog centra Kosova, u sastavu KOSTT-a, da počne sa restrikcijama električne energije od ponedeljka od 8:00 časova. Ova ograničenja, na osnovu poslatog plana, biće do 2 sata za sve potrošače. Dakle, potrošači će u ponedeljak imati 6 sati električne energije i 2 sata ograničenja”, navodi se u saopštenju. Kosovo, ali i druge zemlje prošle zime su se suočile sa energetskom krizom, ali predviđa se da će ova zima biti teža u pogledu energetske stabilnosti zbog poremećaja na međunarodnim tržištima. Prema rečima predsednika Demokratskog saveza Kosova (LDK), Lumira Abdidžikua, „Vlada je posmatrač u ovom pravcu“, pošto prema njegovim rečima „Kurtijeva vlada ne donosi nikakvu odluku suočena sa trenutnom situacijom“.

Struje ima na tržištu, ali očigledno Kurtijeva vlada ne želi da je kupuje po visokoj ceni, a tamošnjem narodu restrikcije su postale uobičajena stvar, pa se niko ne buni

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading