NOVI INCIDENT U VELIKOJ HOČI Obijene dve srpske prodavnice (FOTO)
Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ove dve prodavnice našle su se na meti pljačkaša i krajem juna, ali ni tada kao ni sada kosovska policija nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni.

Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini, ocenjuje Kancelarija.

"Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod u pokrajini, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde", navode u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.

NOVI INCIDENT U VELIKOJ HOČI Obijene dve srpske prodavnice (FOTO)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

Direktor Kancelarije Petar Petković je naveo i da pitanje o nestalima Priština koristi za politizaciju i ucene iako je reč o temi koja je duboko humanitarna.


"Beograd je postupio po svim zahtevima Prištine za pretragu lokacija za koje postoje sumnje da skrivaju tela nestalih, dok sa druge strane postoji potpuno odsustvo volje da se pretraže svih 9 lokacija na Kosovu i Metohiji", naveo je Petković.

KURTIJEVO LUDILO JE ZAUSTAVLJENO Petković: Vučić diplomatskim putem sprečio eskalaciju sukoba

On je rekao i da je zahtev i potreba Srba sa Kosova i Metohije da se što pre formira Zajednica srpskih opština, jer je to jedini okvir koji bi Srbima garantovao kolektivna prava i osigurao mir i stabilnost na prostoru KiM.

Činjenica da Priština odbija da formira ZSO pokazuje da ih ne zanimaju bezbednost ni prava Srba, već sukobi i krize", ocenio je Petković.

Poručuje i da Beograd ostaje čvrsto opredeljen za dijalog kao jedini okvir za rešavanje kriza i problema na terenu i da se narednih mesec dana očekuje značajna diplomatska borba da se sačuvaju mir i stabilnost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading