GRENEL: Slučaj novinarke Aslamove užasan presedan
Printscreen

Grenel je na Tviteru poručio ministru unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalju Svečlji, čije saopštenje o hapšenju Aslamove je dodao uz svoju objavu, da je takav presedan bio i sa odbijanjem srpskih nalepnica za registarske tablice.

"Iako imate svako pravo da izbacite proruske pojedince (ili bilo koga) koji vam se ne sviđaju, vi takođe stvarate presedan za druge vlade da zabranjuju kosovske zvaničnike koji im se ne sviđaju. To je užasan presedan. Kao i odbacivanje srpskih nalepnica na registarskim tablicama", napisao je Grenel na Tviteru.

POSLEDNJA TRI NUKLEARNA REAKTORA BIĆE ZATVORENA Nemačka na ivici ponora, postoji ogroman rizik da potpuno ostane bez struje

Grenel je tako odgovorio Svečlji koji je rekao da je hapšenje ruske novinarke Darije Aslamove, za koju tvrdi da se bavila ratnom propagandom, nepobitni dokaz ruskog mešanja ne severu KiM.

Privremene intitucije u Prištini oslobodile su pritvorenu novinarku ''Komsomolske pravde'' Dariju Aslamovu koja je u subotu uveče privedena na Kosovu i Metohiji, preneo je danas taj list.

"Darija Aslamova stupila je u kontakt sa našom redakcijom i rekla da se nalazi u mestu Raška. U noći 7. avgusta kosovske vlasti su je pustile nakon privođenja, a posle toga ona je samostalno otputovala autobusom", navodi se u saopštenju lista koje je prenela agencija RIA Novosti.

Ona je stupila u kontakt i sa ruskom ambasadom u Srbiji.

Aslamova je sinoć privedena na Kosovu, a prema rečima šefa Ministarstva unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje, bila je osumnjičena za špijuniranje u korist ruskih obaveštajnih službi.

Kako navodi RIA Novosti, Svečlja nije pružio nikakve dokaze za ove tvrdnje.

Komsomolska pravda je objasnila da se Aslamova nalazi u Srbiji po nalogu urednika i da je trebalo da pripremi specijalni izveštaj o najnovijem zaoštravanju tenzija između Beograda i Prištine.

Komentari (0)

Loading