PETKOVIĆ ODBRUSIO ALJBINU: Neka se Kurti ne zavarava da je svoje mere samo odložio
Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Petković poručuje da je to jedini put za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije.

"Umesto da pokrene procedure za ispunjavanje obaveza preuzetih u Briselu čiji je Evropska unija garant, Kurti nastavlja sa kampanjom dezinformacija i napada na zvanični Beograd i Srbe na severu Kosova i Metohije koje optužuje za svoje nečasne i opasne namere", kaže Petković i dodaje da su jedine dezinformacije daje Kurti koji je "kršenje sporazuma i jednostrane poteze, gomilanje pripadnika ROSU, lažne vesti i zveckanje oružjem želeo da predstavi kao uspostavljanje mira i nekakvog reciprociteta u pokrajini".

Petković kaze i da je jedina i prava istina da se Kurti sa svojim specijalnim jedinicama kojima komanduje spremao da izvrši nezapamćeno nasilje nad Srbima na KiM i da je katastrofa izbegnuta samo zahvaljujući mirnoj, staloženoj, diplomatski izvaganoj, ali pre svega, odlučnoj politici predsednika Aleksandra Vučića.

Onog trenutka kada je Kurti povukao svoje jednostrane mere, povukli su se i Srbi sa severa KiM, kaže Petković.

"Dakle, 5 minuta je bilo dovoljno da Kurti povuče svoje jednostrane odluke i da se sačuva mir. To je jedina istina. Neka se ne zavarava Kurti da je svoje mere samo odložio, jer dobro zna da Srbi nikada neće pristati na kršenje sporazuma i oduzimanje njihovih legitimnih ljudskih prava", poručio je direktor Kancelarije za KiM i dodao da je jedino mesto gde se dogovori postižu i tenzije smiruju pregovorački sto, "a nikako nekakve baze "Belvedere" i drugi bunkeri u kojima Kurti priprema svoje nasilne akcije".

Komentari (0)

Loading