PETKOVIĆ SA KOSOVSKIM SRBIMA Sastaće se u Raški u popodnevnim satima
Alo!

Sastanak je zakazan za 16.00 časova u Domu Kulture "Gradac", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Situacija za naš narod na KiM je veoma komplikovana i složena, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se juče sastao sa predstavnicima Srba iz pokrajine.


On je istakao da nikada nismo bili u kompleksnijoj i težoj situaciji nego danas, jer je Priština donela odluku da nametne stvari koje nema pravo da nametne.

Vučić je rekao i da su unapred poslali jedinice sa 21 tonom goriva i svega drugog na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak sa željom da zaustve sve koji imaju srpske lične karte, kao i da to treba da počne u ponoć.

Vučić je zamolio Srbe na Kosovu i Metohiji da, šta god da pokušaju prištinske vlasti da urade, budu mirni, da sačuvaju pribranost i prisebnost.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti održao je sednicu saveta za bezbednost, nakon koje je saopšteno da su institucije razradile "tehničke i administrativne" procedure za sprovođenje, kako se kaže, mera reciprociteta sa Srbijom.

Iz Kurtijevog kabineta je saopšteno da 1. avgusta počinje da se primenjuje odluka o početku zamene registarskih tablica u tablice "RKS", kao i odluka o izdavanju privremenih deklaracijskih listova koji zamenjuju lična dokumenta Srbije, prenosi Koha.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading