Srpska lista osudila pretnje smrću Radoičiću
Foto: Printscreen / Youtube

"Ako se uzme u obzir jednostrana odluka Prištine da se Srbima uskrati korišćenje ličnih dokumenata, preti oduzimanjem vozila, svakodnevno šalju do zuba naoružani albanski specijalci u srpske sredine, šalju video snimci u kojima se kriminalizuje čitav srpski narod na severu Kosova i Metohije, a u Prištini donose dokumenta i strategije u kojima se sever pokazuje kao plen Prištine ova pretnja je još opasnija, jer se postavlja pitanje da li je ovu izjavu dao sam Redžaj ili iz njega progovara Aljbin Kurti koji je svestan ko je najveća smetnja njegovim planovima na severu", navodi SL u saopštenju dostavljenom medijima.

Pretnja je, inače, usledila nakon objave Radojičića u kojoj je poručio da se vratio na Kosovo, a Srpska lista smatra da je svima jasno da je takvom porukom potpredsednik SL pružio podršku srpskom narodu na KiM i "kao pravi lider pokazao da je spreman, iako ga progone lažnim optužnicama i montiranim procesima, da bude na svom Kosovu i Metohiji i da sa svojim narodom deli sudbinu, kao što je uvek i činio".

Srpska lista podseća da je to prva video objava Radojičića nakon više godina bavljenja politikom, a koju je dao "bez imalo namere da se medijski eksponira i koristi medijski prostor jer to nikada nije činio".

"Izjava potpredsednika Radoičića je kratka, jasna, iskrena i sa težinom, jer je on čovek koji drži reč. Zato je kod Srba izazvala ohrabrenje i podršku, a u Prištini, kod onih koji žele da Srbe proteraju izaziva potrebu da mu prete smrću", smatra SL i poručuje da bi pretnje smrću morale biti ispitane "da postoji imalo reda i zakona", a da bi Kurtijev poslanik Redžaj morao biti pozvan na odgovornost.

SL zaključuje da će ova pretnja ostati bez sankcija s obzirom da je Srbima na Kosovu i Metohiji pravo na pravdu decenijama uskraćeno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading