ŠIPTARSKA OBEĆANJA SALJIJA BERIŠE Daću svima pasoš, Srbiju ćemo optužiti za genocid!
Foto: Youtube/Printscreen

Kako prenose prištinski mediji, Beriša je ova obećanja dao u razgovoru sa predstavnicima albanske dijaspore.

- Ako se vratim na vlast, u tom slučaju prvi sporazum sa 'vladom Kosova' bio bi potpisan po pitanju državljanstva. Svaki Albanac sa obe strane granice imaće pravo da bira državljanstvo koje želi ili čak da ima dva državljanstva. Kosovu ću dati ono što sadašnji premijer Edi Rama daje Srbiji... Albanija će lobirati, kao što je lobirala i ranije, za veće međunarodno priznanje Kosova. Podržaću Kosovo i u optuživanju Srbije u međunarodnim organizacijama za ciklični srpski genocid na Kosovu i u severnoj Albaniji. To će biti stavovi Demokratske stranke u odnosu na Kosovo - izjavio je Beriša.

Petković: Kurti snima spotove o severu Kosova da bi sebe ubedio u svoje snove - Alo.rs

Komentarišući ove navode, advokat Svetozar Vujačić, na drugoj strani, kaže da eventualna tužba Prištine za navodni genocid protiv Srbije nema šanse da prođe u bilo kojoj međunarodnoj instituciji.

- Ovo je predizborna igra, čisto politikantstvo! Izgleda da je Beriša spreman na sve kako bi se eventualno vratio na vlast, pa i na saradnju sa Albancima sa Kosova protiv Srbije. Verujem da će mu ova njegova obećanja obezbediti makar neku podršku, ali tužba protiv Srbije nikako ne može da uspe. Mada, kako je sve krenulo i kako javno međunarodno pravo umire, nikad ne treba reći nikad... - naglašava Vujačić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Slaven

04.07.2022 08:07

Covek daje obecanja lazna u skladu sa laznom drzavom .