"MOŽDA SE NEKO UPLAŠIO" Kurti: U Briselu posle izjave Vučića strahuju da će se povući iz dijaloga
EPA

Kurti se osvrnuo i na komentare specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji je rekao da se situacija već promenila nakon odluke kosovske vlade o reciprocitetu u vezi sa ličnim kartama i rokom za registraciju automobila sa srpskim tablicama, prenosi Kljan Kosova. 

"Čak je i Lajčak stalno bio obavešten o našim akcijama. Znam da postoji plan za sastanke glavnih pregovarača, možda i više od toga, da vidimo kako i koliko mogu da se pripreme u Briselu. Spremni smo i zainteresovani za pravno obavezujuće, održive sporazume i međusobno priznavanje u centru sporazuma.

Ali problem može biti u upozorenjima Beograda da se može povući iz dijaloga. Mislim da oni prave grešku i ovo je možda malo uplašilo nekoga u Briselu", kazao je Kurti.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Мијо

01.07.2022 15:20

Курти мисли даће нешто постићи овим застрашивањем и овим уценама е па то неће моћи док год имамо Вучића за председника ми смо као држави сигурни и највише верујем и подржавам то што ради наш председник за нашу државу. Само политика коју Вучић води може нашој земљи да донесе економски напредак и мир и стабилност на Балкану.

qwerty

02.07.2022 04:26

Vucic je odbrusio zapadu sve u lice i rekao sto misli i jasno porucio da Srbija ne poznaje jezik ucena

sdfgsd

02.07.2022 12:13

Za dijalog su potrebne dve strane, a ne samo jedna, naša strana.