PODRŠKA SUVERENITETU SRBIJE Španija, Grčka, Rumunija i Slovačka potvrdile - Kosovo je Srbija
Youtube Printscreen/RTS/Wikipedia

Tokom učešća na prolećnom zasedanju Parlamentarne skupštine NATO u Viljnusu, članovi Stalne delegacije Narodne skupštine Srbije održali su sastanke sa delegacijama Grčke, Rumunije, Slovačke i Španije u PS NATO.

"Sa naše strane sagovornici su upoznati sa činjenicom da se Priština ne pridržava odredaba Vašingtonskog sporazuma, budući da je podnela zahtev za članstvo u Savetu Evrope, kao i gotovo deset godina ne sprovodi odredbe Briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština", saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Šef grčke delegacije i ujedno potpredsednik PS NATO Spilios Livanos, kako se navodi, ponovio je stav Grčke o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ukazavši na doslednu i jedinstvenu političku poziciju ove zemlje s tim u vezi.

Šef slovačke delegacije u PS NATO Ludovit Goga ponovio je punu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu RS, uključujući i podršku u međunarodnim organizacijama.

Tokom sastanka sa šeficom delegacije Španije u PS NATO Zaidom Kantera istaknuta je puna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije i ukazano je da ova zemlja neće menjati svoju principijelnu poziciju, uključujući podršku na međunarodnom planu.

Šef delegacije Rumunije senator Angel Tilvar podsetio je na dosledan stav Rumunije i kontinuiranu podršku ove zemlje po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Šefovi delegacije su, pored toga, istakli snažnu podršku članstvu Srbije u Evropskoj uniji i razmatrali mogućnosti za dodatno unapređenje bilateralnih odnosa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading