KURTI ŽALOSTAN I ZAHVALAN Preminuo bivši predsednik Albanije Nišani, dao mu državljanstvo
EPA

Kurti je napisao da će Nišani "ostati upamćen po doprinosu profesionalnoj karijeri" a posebno je istakao i zahvalio što mu je dao albansko državljanstvo.

"Tokom svog mandata kao predsednika Republike Albanije, radio je za modernu albansku državu sa političkom razboritošću i mudrošću. Sa visokom nacionalnom svešću angažovao se na intenziviranju bratskih odnosa između Albanije i Kosova, davao neprekidnu podršku Republici Kosovo i našim sunarodnicima svuda. Zahvalan sam mu što mi je tokom svog mandata dao albansko državljanstvo", napisao je Kurti na Fejsbuku.

"U ovim teškim danima za porodicu, u ime Vlade Republike Kosovo i u svoje ime, izrazio sam najiskrenije saučešće gospođi Odeti zbog gubitka muža, Ersa i Fione za oca, i cele albanske nacije za predsednika naše matične zemlje", napisao je Kurti.

KURTI ŽALOSTAN I ZAHVALAN Preminuo bivši predsednik Albanije Nišani, dao mu državljanstvo

Printskrin

 

 

Bivši albanski predsednik Bujar Nišani preminuo je u 55. godini usled ozbiljnog zdravstvenog problema, saopštila je predsednička kancelarija te zemlje.

Nišani je bio predsednik Albanije od 2012. do 2017.

Sa 45 godina, izabran je za najmlađeg i šestog predsednika u postkomunističkoj Albaniji, uz podršku samo poslanika iz Demokratske partije desnog centra tadašnjeg premijera Salija Beriše, navodi američka agencija.

Mediji u Prištini prenose da je Bujar Nišani imao ozbiljne plućne komplikacije usled bolesti kovid 19.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading