AMBASADOR ITALIJE U OPROŠTAJNOJ POSETI SRBIJI Petković se zahvalio na dobroj saradnji i posvećenosti u rešavanju problema na Kosovu
Kancelarija za Kosovo i Metohiju

"Petković je upoznao italijanskog ambasadora sa tokom briselskog dijaloga, informišući ga da je Beograd ispunio sve preuzete obaveze, dok Priština punih devet godina pronalazi izgovore da ne sprovede dogovore koji se odnose na Zajednicu srpskih opština", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

U saopštenju se dodaje da je Petković izrazio je zabrinutost zbog nastojanja Prištine da relativizije ranije postignute dogovore u dijalogu sa Beogradom u oblastima energetike, slobode kretanja, pravosuđa, kao i da ne postoji sa prištinske strane dovoljno razumevanja ni po pitanju nestalih lica.

“Beograd je dosledno opredeljen za izgradnju stabilnosti u regionu i rešavanje svih sporova isključivo političkim i diplomatskim sredstvima, iako Priština ne pokazuje volju za takvim načinom prevazilaženja nesuglasica”, rekao je Petković.

Na kraju razgovora Petković je poželeo ambasadoru Lo Kašu mnogo uspeha na novoj dužnosti i izrazio uverenje da će se nastaviti dalja intezivna i prijateljska saradnja dve zemlje.

Karlo Lo Kaš je bio šef italijanske diplomatske misije u Beogradu od aprila 2018. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading